O nama

Mesnice Česko

Župka d.o.o. (Mesnice Česko) osnovana je 2005 godine sa sjedištem u Župi Dubrovačkoj, i temelji se na kvaliteti mesa i usluga te domaćoj proizvodnoj tradiciji. Trenutačno imamo tri poslovnice u različitim lokacijama grada Dubrovnika. Za proširenje naših poslovnica možemo zahvaliti vjernim klijentima čije povjerenje nam je jako bitno.
Ponuda uključuje veliki asortiman različitog svježeg mesa, mesnih proizvoda i poluproizvoda.

    

 

Tri Lokacije u Dubrovniku

Brojimo desetak zadovoljnih zaposlenika raspoređenih na tri lokacije.
Također u našoj ponudim imamo zrenje mesa. Zrenje mesa radio na dva načina, suho i mokro. Saznaj više ……

 

 

 Zrenje mesa

U sklopu zrenja mesa opskrbljujemo neke od vodećih restorana u Dubrovniku od kojih se većina nalazi u staroj gradskoj jezgri.
Našu kvalitetu prepoznali su također e neke poznate hotelske kuče s kojima imamo izvrsnu suradnju.

Mokro zrenje

Odvija se tako da se meso vakumira u plastičnoj vrećici i ostavi u hladnjaku do 2 tjedna, te za razliki od suhoga zrenja nema gubitka vode iz mesa. Slični učinak se može postići ukoliko meso potopite u ulje i ostavite u hladnjaku.

 

 

Mesnice Česko

Suho zrenje

U posebne komore se stavljaju komadi mesa, najčešće se radi o biffteku i ramsteku, kako bi se izvuklo što više tekućine iz njih da se više naglasi okus, te da meso postane još mekše. Za takve potrebe se koriste posebne komore u kojima je stalna temperatura od 2 do 4 stupnja, uz određenu vlažnost i protok zraka. Meso dehidrira čak do 30% čime se koncentrira okus, a zbog posebnih uvjeta enzimi koji se nalaze u mesu kidaju čvrsta mišićna vlakna i time meso postaje još mekanije.

Uobičajeni dry aging je 30-60 dana čime meso dehidrira 8-15%, ali postoji ekstrema kada ostave da meso zrije i po 4 mjeseca kako bi izvukli ono najbolje iz njega. Dry aging je na žalost teško izvediv kod kuće zbog posebnih i kontorliranih uvjeta u kojem meso mora ležati.