Kvaliteta

Nutritivne informacije - Mesnice Župka

Količina u 100 g


SVINJETINA TELETINA GOVEDINA JANJETINA
Kalorije 242 172 250 294
Masti 14 g 8 g 15 g 21 g
Kolesterol 80 mg 103 mg 90 mg 97 mg
Natriji 62 mg 83 mg 72 mg 72 mg
Kaliji 423 mg 337 mg 318 mg 310 mg
Ugljikohidrati 0 mg 0 mg 0 mg 0 mg
Bjelančevine 27 g 24 g 26 g 25 g
PILETINA OVČETINA PURETINA JUNETINA
Kalorije / / / /
Masti / g / g / g / g
Kolesterol / mg / mg / mg / mg
Natriji / mg / mg / mg / mg
Kaliji / mg / mg / mg /0 mg
Ugljikohidrati 0 mg 0 mg 0 mg 0 mg
Bjelančevine / g / g / g / g

Zrenje mesa

Zrenje mesa je proces kojim se u određenim uvjetima obradi meso raznih životinja s ciljem da bude ukusinje nakon termičke obrade. Produkti katabolizma su drugačiji nego kod živih stanica, te se odvija proces hidrolize proteina do peptida i aminokiselina. Jednostavnije rečeno za zrenje su potrebni posebni uvjeti kako bi se procesom raspadanja došlo do željene mekoće i okusa.